Очаква се влошаване на времето в четвъртък в цяла Гърция заради

...
Очаква се влошаване на времето в четвъртък в цяла Гърция заради
Коментари Харесай

Сняг покри Северна Гърция

Очаква се утежняване на времето в четвъртък в цяла Гърция заради обширна зона с ниско атмосферно налягане над цялата страна, написа гръцкият вестник " Катимерини ".

Според метеорологичната работа, проливни дъждове и бури първоначално ще има на Йонийските острови и западната част на континентална Гърция, които ще бъдат съпроводени от светкавици и градушки.

В останалите елементи на страната ще има местни превалявания.

Фронтът на неприятното време последователно ще се придвижи на изток и ще засегне цялата страна, в това число Атика и град Атина, както и Солун, където ще има обилни превалявания в четвъртък вечерта.

Обилен снеговалеж се чака в планинските региони на континентална Гърция, както и в полупланинските региони в Северозападна, Централна и Северна Гърция, което включва няколко града в Западна Македония. Снеговалежът ще продължи и в петък сутринта.

По доста пътища в провинция Западна Македония са въведени ограничавания за придвижвания на камиони по пътищата, в това число националната автомагистрала " Игнатия ", а по доста пътища леките коли би трябвало да се движат с вериги, оповестиха от Гражданска отбрана.

Отправен е зов към водачите в северната част на страната да не потеглят на път, в случай че не е извънредно належащо, да са оборудвани с вериги и да заредят резервоарите си с в допълнение гориво.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР